Welkom op de site van Universitaire Stichting

  • Auditoria of vergaderzalen in verschillende maten
  • Ontdek onze Twinning Partners wereldwijd
  • Het volledige programma van onze activiteiten online

De Universitaire Stichting is een ontmoetingsplaats

  • voor academici van heel het land,
  • voor academici en leden van de "civiele" maatschappij,
  • voor academici van ons land, buitenlandse academici en leden van internationale organisaties.

Zie verder op de website voor de initiatieven en activiteiten georganiseerd door de Universitaire Stichting.

 

Ingevolge het besluit van de Regering in verband met Covid 19, zijn we genoodzaakt het restaurant van de Universitaire Stichting te sluiten vanaf 19 oktober tot de heropening toegelaten is. We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

U kan verder gebruik maken van het hotel en de vergaderzalen. Gelieve ons daarvoor te contacteren.

Met dank voor uw begrip en uw trouw aan ons Huis. We wensen u het allerbeste en zien u graag binnenkort terug.Read more

Concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), indien reeds beschikbaar, wordt verkregen door te klikken op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Donderdag 12 november 2020: 12 -13.30 u.: Webinar "Een staatshervorming voor betere gezondheidszorg?" van Re-Bel.

Donderdag 3 december 2020 te 13 u.: Een nieuw initiatief: "Lunchtime Ethical Forum". 

 

Voor informatie over voorbije activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten. De presentaties kunnen, indien beschikbaar, daar gedownload worden.Read more

Voor concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), klik op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:.

Abonnementen voor de Koningin Elisabeth-wedstrijd 2021 voor Piano. Meer informatie.

Open Monumentendagen op 19 en 20 september 2020. Meer informatie.

Vrijdag 30 oktober 2020 om 20 u.: Concert "Mozart Requiem" in Bozar. (geannuleerd)

Donderdag 10 december 2020 om 10.30 u.: Geleid bezoek aan de tentoonstelling "Danser brut" in Bozar, gevolgd door een lunch in de Universitaire Stichting. (geannuleerd)

Donderdag 17 december 2020 om 10 u. : Geleid bezoek aan de tentoonstelling "Hotel Beethoven" in Bozar, gevolgd door een jachtlunch in de Universitaire Stichting. (geannuleerd)

Culturele uitstappen en reizen georganiseerd voor de leden van de Universitaire Stichting: 

Voor informatie over voorbije activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten.Read more

De bedoeling was dit jaar in het jaarlijks Ethisch Forum een gedachtewisseling te houden over examens in het hoger onderwijs, met de uitdagende titel
Fair exams in a mass university: can technology get us out of trouble?
Voor een uitgebreide beschrijving van het onderwerp en het voorziene programma wordt verwezen naar de website  van EF 2020.
Jammer genoeg zijn we genoodzaakt deze activiteit te verschuiven naar 2021.
 
Op donderdag 3 december 2020 van 13 u. tot 14.30 u. zullen we echter een nieuw type activiteit organiseren: "Lunchtime Ethical Forum", een kortere discussie over een actueel onderwerp met ethisch-maatschappelijke inslag.
De eerste editie heeft als onderwerp "The pandemic-driven digital university: temporary nightmare or seed for better higher education?".
Omwille van de omstandigheden zal deze activiteit volledig online georganiseerd worden.
Meer informatie en registratie: klik hier.Read more

 

Een volgende Webinar van Re-Bel zal handelen over  "Een staatshervorming voor betere gezondheidszorg?". Dit evenement zal doorgaan op donderdag 12 november van 12 u tot 13.30 u. Meer informatie (programma, inschrijvingsformulier, ...) op de website van Re-Bel.Read more

Donderdag 17 december 2020 om 10 u. : Geleid bezoek aan de tentoonstelling "Hotel Beethoven" in Bozar, gevolgd door een jachtlunch in de Universitaire Stichting.
Voor het bezoek zijn er twee groepen van 10 personen mogelijk (een groep F en een groep N).
De lunch wordt georganiseerd met respect voor alle COVID-regels.

Geannuleerd. Bozar is gesloten tot 31 december 2020.Read more

Donderdag 10 december 2020 om 10.30 u.: Geleid bezoek aan de tentoonstelling "Danser brut" in Bozar, gevolgd door een lunch in de Universitaire Stichting.
Voor het bezoek zijn er twee groepen van 10 personen mogelijk (een groep F en een groep N).
De lunch wordt georganiseerd met respect voor alle COVID-regels.

Geannuleerd. Bozar is gesloten tot 31 december 2020.Read more

Eindelijk kunnen we onze leden opnieuw een concert aanbieden in BOZAR, nl "Mozart Requiem" op 30 oktober 2020 om 20 u., met Belgian National Orchestra – David Reiland leiding – Katharine Dain sopraan – Sophie Harmsen alt – Thomas Walker tenor – Thomas E. Bauer baryton – Chœur Symphonique Octopus.

Programma: Sinfonia (Esther, HWV 50a) Georg Friedrich Haendel, Symphonie, Hob.I:44, "Funèbre" Joseph Haydn, Requiem, KV 626 Wolfgang Amadeus Mozart.

Plaatsen in cat. 2 (frontbalkon). De prijs voor onze leden bedraagt 40 € p.p. (administratieve kosten inbegrepen). Inschrijven en betalen vóór 15 oktober 2020. Inschrijvingsformulier.

NAAR AANLEIDING VAN DE BESLISSINGEN DIE DE REGERING VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST HEEFT GENOMEN, IS BOZAR GESLOTEN EN IS DIT CONCERT GEANNULEERD.Read more

Zoals reeds bij een vorige editie nam de Universitaire Stichting ook dit jaar deel aan de “Open Monumentendagen” van het Brussels Hoofdstekelijk Gewest die doorgingen op 19 en 20 september 2020 en als thema “Kleur” hadden. Ze boden de mogelijkheid om bepaalde interieurs te (her)ontdekken door technieken te benadrukken die kleur tot stand brengen (mozaïeken, fresco’s, brandglasramen, marmer, ...). Bezoekers konden de gebouwen van onze Stichting bezoeken.Read more

We beleven momenteel ongekende tijden die ons hele leven op zijn kop zetten. De Universitaire Stichting, de culturele wereld, de musici, de concertzalen en de wedstrijden worden door deze crisis getroffen. De Koningin Elisabethwedstrijd is hiervan niet gespaard gebleven: de pianosessie die gepland was voor mei 2020 kon uiteraard niet op de geplande data doorgaan, en werd uitgesteld tot mei 2021.

Hieronder in het kort de kalender voor Piano 2021
03 > 08/05/2021                  eerste ronde - Flagey
10 > 15/05/2021                  halve finale - Flagey
24/05>29/05/2021               finale – Bozar (Belgian National Orchestra)
01/06/2021                          prijsuitreiking in de Muziekkapel
02 &03/06/2021                   laureatenrecitals in Flagey
07/06/2021                          laureatenconcert 4,5,6 – Bozar  (Antwerp Symphony Orchestra)
09/06/2021                          slotconcert 1,2,3 – Bozar (Brussels Philharmonic)

De Wedstrijd nodigt u uit voor een virtueel rendez-vous op de Multimediapagina van de website www.koninginelisabethwedstrijd.be, waar ze jullie vergasten op het nieuwe project «Koningin Elisabethwedstrijd @ Home», een selectie playlists met de mooiste audio- en videofragmenten van de vorige Pianowedstrijden, en fotoalbums met tal van archiefbeelden.Read more

Pagina's