Eerste "Fernand Collin Prize voor Recht” voor Engelstalige werken

Sedert 1962 wordt een Fernand Collin-prijs voor Recht uitgereikt voor wetenschappelijke werken uitgevoerd in Vlaamse universiteiten, eerst tienjaarlijks, en later, vanaf 1982, tweejaarlijks, als huldebetoon aan Fernand Collin (1897-1990), voorzitter van de Kredietbank van 1938 tot 1973 en tevens hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. De administratieve organisatie voor de indiening van de kandidaturen en voor de werkzaamheden van de jury wordt opgenomen door de Universitaire Stichting.
Deze prestigieuze prijs was voorbehouden voor werken in het Nederlands. Aangezien meer en meer wetenschappelijke werken in de universiteiten in Vlaanderen in het Engels worden geschreven, werd beslist, naast de tweejaarlijkse Fernand Collin Prijs voor Nederlandstalige werken (in de even jaren), eveneens een tweejaarlijkse Prijs voor Engelstalige werken te organiseren (in de oneven jaren) voor doctoraatswerken of andere onderzoekswerken in rechtswetenschappen, gerealiseerd in de universiteiten in Vlaanderen. Deze Fernand Collin Prijs voor Engelstalige werken wordt voor het eerst georganiseerd in 2023.
Kandidaturen voor de eerste "Fernand Collin Prize" voor Engelstalige  werken werden ingewacht voor 15 januari 2023. Alle informatie, de aankondigingsposten en het reglement zijn beschikbaar op de website via deze link.